Over Guillermo Forchino

Guillermo Forchino is in 1952 geboren in Rosario te Argentinië en woont momenteel in Parijs met zijn vrouw Monica en twee zoons. Vanaf het begin van de jaren 80 experimenteert Guillermo Forchino met diverse materialen om zijn kunstwerken te realiseren. Zijn zoektocht begint op de Ecole des Beaux-Arts in Rosario, Argentinië en wordt vervolgd door drie jaar studie in kunst conservatie en restauratie op de Université de Paris-Sorbonne, Frankrijk. Tijdens zijn studie ontdekte hij vele klassieke technieken en materialen. Na het voltooien van zijn studie in Parijs, ging Guillermo terug naar Argentinië, waar hij ging werken in het Museum voor Schone Kunsten in Rosario. Het was tijdens deze periode dat Forchino begon het creëren van figuren gemaakt van gewikkeld doek, waar de zichtbare delen van het lichaam (hoofd en handen) werden gemaakt van wax en papier maché gekleurd met natuurlijke pigmenten. Vanaf het einde van de jaren 80, koos Forchino polyurethaan-hars om beeldjes en taferelen te maken die vaak lijken op de wereld van de cartoon en stripfiguren. Dit zijn meestal ongewone en humoristische onderwerpen zoals een gezin dat op vakantie gaat in een overvolle auto met lekke banden of een vermoeide oude Amerikaanse pick-up truck uit de jaren 50 met even vermoeide passagiers. Forchino heeft er ook voor gekozen om andere vormen van vervoer, zoals boten, vliegtuigen en motoren te creëren en heeft zelfs gebruik gemaakt van een drijvend bad in zijn werken.
Zijn creaties zijn altijd vol humor en finesse en zijn gemaakt met een uniek karakter.

In de afgelopen jaren, heeft Guillermo ook een lijn van sportende mensen en diverse beroepen gecreëerd die werd uitgeroepen tot de “Professionals Series”.
Ook deze creaties hebben een groot publiek over de hele wereld gevonden. De gemiddelde hoogte van deze beeldjes is 45 cm. Onlangs is een kleinere versie van de “Professionals Series” geïntroduceerd, de “Special Editions Series”, ong. 50% kleiner. Guillermo heeft regelmatig exposities in Frankrijk, Argentinië en in Nederland. Forchino woont en werkt in Parijs, zijn atelier is slechts op een steenworp afstand van de wereld beroemde begraafplaats Père Lachaise. Een samenwerking tussen Guillermo en VMM in 2003 resulteerde in de wereldwijde introductie van replica’s van Guillermo werk. Deze reproducties zijn volledig met de hand gemaakt en met de hand geschilderd, net als de originelen, onder toezicht van Guillermo zichzelf, door zeer bekwame ambachtslieden in het Verre Oosten.
Sommige van deze kunstwerken zijn in hetzelfde formaat als het origineel dat Forchino gemaakt heeft, sommige zijn verkleind tot 50 of 75% van het origineel.
Hierdoor is de “Comic Art of Guillermo Forchino” beschikbaar voor een grote groep kunstliefhebbers in de vorm van limited editions, in genummerde serie.
Alleen verkrijgbaar in geselecteerde winkels, elk stuk voorzien van een gestempelde handtekening en een uniek nummer op de onderkant van het artikel. Een genummerd certificaat van echtheid maakt elk pakket compleet.